Wijzig je omslagfoto
Wijzig je omslagfoto
Mijn naam is Ellen Angelino ik werk met honden, katten en paarden plus hun mensen als Aroma- en Quantum Coach. Verder ben Ik gecertificeerd in de Tellington TTouch® Training & Behaviour Method voor zowel paarden als gezelschapsdieren. Voor dit vakgebied ben ik docent bij het Kenniscentrum voor Veterinaire Natuurgeneeskunde Silverlinde.

Verder werk ik sinds 2012 ook met essentiële oliën. De 1e jaren vooral voor mijn eigen dieren en mezelf. Sinds 2016 ben ik aangesloten bij het Team Oily Animals. Inmiddels heb ik me ook verdiept in de Applied Zoopharmacognosy. Oftewel toegepaste zelfmedicatie door dieren. Het dier kan namelijk heel goed zelf zijn of haar keuzes maken. Mits deze keuzes voor onze huisdieren en gedomesticeerde paarden volgens een soort van stappenplan worden aangeleverd. Ze hebben immers niet meer alle bronnen voorhanden zoals ze dat van oorsprong wel hadden. De essentiële oliën, de essentie van de plant, maken hier een groot deel vanuit. Vaak ligt er ook fysiek (vervangt geen dierenarts) ongemak ten grondslag aan ongewenst dierengedrag. Ervaring heeft geleerd dat als het dier dit zelf met wat hulp van onze kant op kan lossen, het gedrag positief mee verandert.

Daarnaast zet ik humaan de oliën ook in zoals gebruikelijk binnen de Aroma Freedom Technique (AFT). Door mensen met dit 12 stappenplan plus de bijbehorende oliën te begeleiden. Helpt het hen om in hun ogen lastig haalbare doelen te behalen. Dit kunnen zakelijke doelen zijn, zoals het behalen van bijvoorbeeld bepaalde targets. Maar ook persoonlijke doelen zoals stoppen met roken of snoepen. Verder zet ik deze techniek ook in voor eigenaren die bijvoorbeeld onzeker zijn geworden van het uitvalgedrag van hun hond. Door deze begeleiding kan ik naast het gedrag van de hond, ook de eigenaar ondersteunen. Hierdoor wordt het samenleven en erop uitgaan van mens en dier weer een ontspannen bezigheid.
Fysiek, mentaal en emoties voor mij is het een 3-éénheid. Raakt er eentje uit balans, dan is de kans groot dat dit met de andere twee ook gebeurt.
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.