Welke medicatie tegen vuurwerkangst?

Home Forums YL Academy Vuurwerkangst bij dieren Welke medicatie tegen vuurwerkangst?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #3142
  Ellen AngelinoEllen Angelino
  Moderator

   Welke medicatie tegen vuurwerkangst?

   Het is weer bijna oud en nieuw. Vuurwerk is voor vele mensen iets moois, maar het kan voor huisdieren een nare ervaring zijn. Tegenwoordig is er een breed scala aan producten die werken tegen vuurwerkangst. Maar hoe werken deze middelen en wat werkt goed voor uw dieren?

   Om meer duidelijkheid te geven op deze vraag zijn hieronder de verschillende middelen uitgelegd.
   We beginnen in deze opsomming met de reguliere medicatie. Om vervolgens via supplementen uitleg te geven over andere alternatieven.

   Medicatie 💊:

   SILEO 💊 voor de hond:
   Sileo is geregistreerd tegen vuurwerkangst bij honden. Het bevat Dexmedetomidine hydrochloride. Deze stof wordt in de geneeskunde gebruikt als pre-narcose en heeft dus een zeer sedatieve (bewustzijns verlagende) werking. Dit middel zorgt voor bradycardie (vertraagde hartslag) en hypothermie (lage temperatuur). Veel voorkomende bijwerkingen zijn braken en incontinentie tijdens het effect van het middel.
   Lees de bijsluiter goed door en laat je hond nooit alleen bij gebruik van dit middel

   ALPRAZOLAM 💊 voor hond en kat:
   Alprazolam is verkrijgbaar als humane medicatie onder de naam Alprazolam, in 0,25 en 0,5 mg tabletten. Dit middel mag alleen verkocht worden op indicatie en voorschrift van een dierenarts met een onderbouwde reden vermeld in het patiënten dossier!
   Alprazolam valt onder de bezodiazepines. De anxiolytische (angst reducerende) werking van Alprazolam is wetenschappelijk goed onderbouwd. Hiermee kan op de dag van het afsteken van het vuurwerk begonnen worden, maar bij voorkeur een dag ervoor.
   Een alternatief voor Alprazolam is DIAZEPAM (Valium)💊, maar deze medicatie heeft een meer sedatieve (bewustzijns verlagende) en minder anxiolytische (angst reducerende) werking. Alprazolam heeft daarom de voorkeur. Voor alle bezodiazepines geldt dat zij slechts kort mogen worden gebruikt vanwege de zware belasting van nieren en lever en andere bijwerkingen.
   Lees de bijsluiter goed door en laat je hond nooit alleen bij gebruik van dit middel.

   Supplementen 🌱:

   FYTO-SUPPLEMENT ADAPTOGENEN 🌱van CarniVoer voor hond en kat:
   Omdat het een 100% biologsich kruiden product is werkt het niet in een paar uur. Dus pas op 31 december ermee gaan beginnen heeft weinig zin. Tenzij je het breder dan alleen vuurwerkangst in wil zetten 😉
   👉 Begin het liefst een maand van te voren met het geven van fyto-supplement adaptogenen.
   geen chemische troep
   niet verslavend
   maakt je dier niet suf
   hoge smaakacceptatie
   zuinig in gebruik
   ontwikkeld door onze dierenarts
   Deze kruiden zijn bedoeld om toe te voegen aan de voeding van uw hond en/of kat. Meng de kruiden goed met wat water door de voeding.

   ZYLKÈNE 🐄 voor hond en kat:
   Zylkène is een supplement dat kan ondersteunen bij diverse vormen van stress bij honden en katten.
   Voor kortdurende stress zoals vuurwerkangst, kan 1 tot 2 dagen van tevoren met Zylkène worden begonnen en blijft men Zylkène gebruiken gedurende de periode van stress.

   Aromatherapie 🌱:

   VUURWERK-MIX 🌱 voor de hond:
   Dit is een door ons samengesteld recept van etherische oliën die rust geven bij vuurwerkangst. Deze mix kan tot op de laatste dag ingezet worden als blijkt dat het dier bang is voor vuurwerk. Het hoeft dus niet dagen of weken van te voren gebruikt te worden. Wel is het handig om eerder aan te schaffen om te ervaren hoe het dier erop reageert.
   Het zorgt ervoor dat de hond minder verblind is door angst en dus beter gerust gesteld kan worden. Reacties die van we van klanten kregen waren dat de hond sneller doorgaat met spelen bij afleiding of rustig liggen kluiven aan iets lekkers. Felle reacties vlakte af waardoor het dier uit zichtzelf ging liggen slapen.
   VUURWERK-MIX 🌱 voor de kat:
   De vuurwerk-mix kan voor korte duur, dus tijdens de oud en nieuw periode, ingezet worden bij katten. De olie niet op de kat zelf aanbrengen. Het beste is via een koudwater diffuser. In onze kliniek kunnen de assistente een passend advies geven.
   VUURWERK-MIX 🌱voor het paard:
   De vuurwerk-mix kan heel goed ingezet worden bij paarden. Zowel individueel als de hele stal.

   Homeopathica e.d.🌱:

   Homeopathie maakt gebruikt van sterke verdunningen. Deze worden dmv schudden verdund en daarmee wordt de energie van de werkzame stof doorgegeven (even heel simpel uitgelegd).
   Er is een natuurlijk homeopathisch stappenplan waarmee dieren, ondersteund kunnen worden bij hun angst of bij de training om over deze angst heen te komen zonder een dier te versuffen. Deze middelen kunnen worden ingezet in meerdere stappen; ze versterken elkaars werking.
   Voor het beste resultaat is het aan te raden om nog vóór de eerste vuurwerkknallen klinken te beginnen!
   Start PUUR Tranquil of PHYTONICS Strezz begin November of eerder. Combineer dit met PUUR Nervo vanaf half december. Eventueel kan tijdens de knaldagen zelf nog Bach rescue remedy worden gegeven.
   Puur nervo/nervositeit voor hond en kat:
   Bij onrust en nervositeit bij dieren, in het bijzonder voor harde geluiden, vuurwerk of onweer. Ter ondersteuning bij training. PUUR Nervo kan ook worden gegeven voor ontspanning voor en na operaties en tijdens een reis.
   Phytonics Strezz voor hond en kat:
   Bij acute- en chronische stress zowel fysiek als emotioneel. Bij vuurwerk.

   BACH RESCUE 🌱 voor hond en kat:
   Bach Rescue is een 100% natuurlijke antistress remedie die snel verlichting geeft in noodsituaties die spanning en stress met zich meebrengen, bijvoorbeeld als huisdieren hevig schrikken of in paniek raken. Het helpt het dier rustig te blijven in moeilijke situaties, terwijl het dier wel alert blijft. Bach Rescue helpt bij ziekte, na een operatie of voor een bezoek aan de dierenarts of hondentrimster, maar Rescue wordt ook ingezet voor dieren die zenuwachtig zijn bij shows of wedstrijden. Bach (of bloesem) remedie werkt op frequenties.

   Feromonen 🌪:
   Katten scheiden feromonen af. Deze kunnen weer worden waargenomen door andere katten. Dit beïnvloed het gedrag. Feromonen kunnen door katten worden afgegeven door middel van bijvoorbeeld kopjes geven. Het geeft dan ook een rustgevend gevoel.
   FELIWAY voor de kat:
   Feliway ondersteunt bij stressvolle situaties. Door middel van een verdamper die in het stopcontact gaat, worden er feromonen afgegeven aan de omgeving. Dit geeft de kat een rustgevend gevoel.
   COMFIDENCE EQ
   Werkt ook op feromonen basis speciaal voor paarden. Het is een gel voor in de neusvleugels. Minimaal een half uur voor de stress.
   =======================================

   SAMENVATTING:

   👉 Sileo is geregistreerd tegen vuurwerkangst voor honden.
   👉 Alprazolam is niet geregeistreerd als medicatie tegen vuurwerkangst voor honden en mag niet zonder tussenkomst van een dierenarts verkocht worden.
   Het liefste dag van te voren al beginnen.
   👉 👉 De vuurwerk-mix van de etherische oliën van Young Living is onze grootste aanrader. Kan zelfs op de laatste dag nog ingezet worden!
   👉👉 Fyto-supplement Adaptogenen. Een kruidenmix die het hele jaar door gebruikt kan worden om prikkelgevoeligheid te verlagen.
   👉 Het homeopathisch stappenplan is een goede manier mits op tijd ingezet.
   👉 Bachremedie kan ook op de laatste dag nog ingezet worden maar onze ervaring is dat de vuurwerk-mix van de etherische oliën beter werken.

   Dieren die zo enorm bang zijn voor vuurwerk dat geen enkel middel goed blijkt te helpen? Dan is er maar een advies: Ga met het dier naar een plek wat vuurwerk vrij is! Gelukkig zijn er steeds meer bungalow parken die vuurwerkvrije arrangementen aanbieden. Echt een aanrader!

   Deze tekst is een bijdrage van Sterkliniek Any Animal.

   #3333
   Monique kwaksMonique kwaks
   Deelnemer

    Welke oliën kan ik daarvoor inzetten en hoe kan ik ze dit geven?

    #3335
    Edith KuiperEdith Kuiper
    Sleutelbeheerder

     Je kan daar verschillende oliën voor inzetten op verschillende manieren. Een goed advies is een advies op maat. Ik moet altijd rekening houden met mijn vak en bedrijf (Dierenkliniek) en zorgvuldig zijn. Een veilig en zorgvuldig antwoord kan ik nooit geven op een forum.

     Je kan zelf testen met diverse oliën en blends. Daar zou ik nu al mee gaan beginnen en niet pas op de 31ste.

     Je kan dan denken aan blends zoals Stress Away of de Peace en Calming of de single olie Lavender. Maar denk ook aan uplifting oliën zoals Orange of andere citrus oliën. Deze dan weer niet bij alle katten.
     Misschien zit achter de vuurwerkangst een andere angst. Als je dat weet dan kan je daar een olie op gaan uitzoeken.
     En oliën combineren kan ook de truuk zijn.

     Mijn advies is om dit topic onderwerp vuurwerkangst helemaal door te lezen en diverse tips gaan uitproberen.

     #3336
     Edith KuiperEdith Kuiper
     Sleutelbeheerder

      Het aanbieden kan op zoveel manieren. Begin altijd met laten snuffelen aan een DICHT flesje. Daarmee kan je al een selectie maken.
      Mooiste is via selfselectie door het dier 😃

      Niet te snel willen aanbrengen op het dier zelf of onder de voetzolen. Alleen wanneer je écht weet waar je mee bezig bent 😉

      Diffussen is de mooiste optie. Ook dat kan op verschillende manieren. Via de gave diffusers van YL maar ook op een doekje of knuffel bij het dier. Dier kan dan kiezen om weg te lopen.
      Hangdiffusers aan halsband of tuig tijdens wandelingen is ook een optie.

      Ik hoop je zo wat meer ideeën te hebben gebracht

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.