Weg met die troep

Home Forums YL Academy A Chemical Free Lifestyle Weg met die troep

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #2546
  Edith KuiperEdith Kuiper
  Sleutelbeheerder

   MINERALE OLIËN
   Vaseline, paraffine, paraffine olie en vaseline olie zijn allemaal minerale oliën. ‘Minerale oliën’ klinkt in eerst instantie misschien mooi en gezond in jouw oren, echter het zijn geraffineerde aardolie produkten. Het zijn dus niet-biologische niet-levende stoffen, een soort vloeibare plastics. Minerale oliën zijn daarnaast biologisch zeer slecht afbreekbaar en geven bodemverontreiniging.

   WAAROM WORDEN MINERALE OLIËN AAN CHEMISCHE COSMETICA TOEGEVOEGD?

   Minerale oliën sluiten je huid af. Daardoor verdampt er minder water uit je huid, waardoor je huid soepeler lijkt.

   WAAROM ZIJN MINERALE OLIËN SLECHT?
   Minerale oliën sluiten de huid af en maken haar dus ‘monddood’. Daarom kan er ook geen water meer verdampen. Minerale oliën verstoppen jouw poriën en ontregelen je natuurlijke talgproductie. Jouw huid kan niet meer ademen en uitwisselen.
   Daarnaast zijn minerale oliën zoals paraffine olie vetachtige stoffen, waarin je natuurlijke huidvetten dus kunnen oplossen. Jouw huid maakt onder een laagje paraffine olie geen nieuwe huidvetten aan, want de paraffine olie fungeert als kunstmatige barrière. Als jij stopt met het smeren van crèmes waar minerale oliën in verwerkt zijn, gaat je huid droog en onprettig aanvoelen. Je grijpt dan meestal gauw terug naar die crème, waardoor je huid een zogenaamde ‘paraffine verslaving’ ontwikkelt. Als je overstapt naar natuurlijke huidverzorging moet jouw huid daar echt van afkicken. Het duurt soms maanden voordat je huid haar eigen evenwicht en natuurlijke vetmantel weer heeft kunnen herstellen. En dat is vaak een reden waarom mensen denken dat hun huid niet goed reageert op de producten van Young Living!!
   WAAR ZIJN MINERALE OLIËN WEL GOED VOOR?

   Vaseline is uitstekend spul om je schaatsen🛷 mee in te vetten. 😄Paraffine olie kun je goed gebruiken om een stenen aanrechtblad mee in te vetten.

   INGREDIËNTEN IN SHAMPOO DIE JE WIL VERMIJDEN
   Veel reguliere shampoo’s bevatten namelijk ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid en daar staat niet iedereen bij stil.
   Glanzend, zacht en vol haar wordt gezien als schoonheidsideaal en daar spelen fabrikanten natuurlijk op in. Om dit schoonheidsideaal te ‘creëren’ worden er siliconen, sulfaten en parabenen toegevoegd. Maar ook een standaard elke dag shampoo van een doorsnee merk bevat ingrediënten die niet in de buurt van je lichaam thuis horen. Neem bijvoorbeeld Andrélon Elke Dag Shampoo en Syoss Volume Shampoo.
   De shampoo van Andrélon bevat o.a. Sodium Laureth Sulfate (SLES), Disodium EDTA en PPG-6.

    

   Sodium Laureth Sulfate (SLES) is een oppervlakte actieve stof die schuimt en de huid reinigt. Het kan de barrièrefunctie van de huid ernstig verstoren met een droge en schilferige huid tot gevolg. Het werkt zeer irriterend en een kleine hoeveelheid kan de opperhuid al stuk maken.
   Disodium EDTA is een conserveringsmiddel. Het is een carcinogeen (kankerverwekkende stof) en kan ethyleenoxide (etheenoxide) bevatten, wat erfelijke genetische afwijkingen kan veroorzaken in de voortplantingscellen.

    

   PPG-6 (Propylene Glycol) is een vochtdrager. Het ontvet en droogt de huid uit. Tevens kan het opgenomen worden in de bloedbaan en zo nierschade, leverafwijkingen en DNA-schade veroorzaken. In de industrie is het dan ook verplicht dat werknemers die met deze stof werken pakken, maskers en handschoenen dragen, terwijl de concentratie waarmee zij werken vaak lager is dan in cosmetica producten!
   En als we kijken naar de Volume Shampoo van Syoss dan bevat deze naast SLES en PPG ook PEG-7.

    

   PEG-7 Dit staat voor Polyethylene Glycol of Polyether Glycol. Het wordt gebruikt in producten om te ontvetten. Het bevat een hoge concentratie dioxaan wat zeer giftig is (kan de lever, nieren en het centrale zenuwstelsel beschadigen). Tevens is PEG ook een carcinogeen.

    

   En ook Neutral of lijnen zoals ‘Natuurlijk Puur’ van A-merken zijn niet zo natuurlijk als de naam doet geloven. Ook deze bevatten gewoon SLS en andere schadelijke ingrediënten zoals bijv. Propylene Glycol.
  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.