meten = weten

Home Forums YL Academy Meetmethodes meten = weten

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3433
  Petra RiedijkPetra Riedijk
  Moderator

   Welke etherische olie heb ik eigenlijk nodig, hoe gebruik ik die en hoe lang. Dat zullen de eerste vragen zijn als je bij een bepaald “probleem” de oplossing gaat zoeken. En geloof mij….niet iedere oplossing is zo voor de hand liggend als je denkt. Een probleem kan zich in een lichaam uiten als een simpele klacht, maar onderliggende oorzaak kan veel verder liggen en soms zelfs op een ander gebied.

   Klein voorbeeld: verkoudheid…dan denk je wellicht gelijk aan de R.C. en Thieves. Maar aangezien het te maken heeft met longen kan je ook een olie erbij moeten pakken die te maken heeft met verwerken van emotie die op de longen vast is gaan zitten. En ook dat kan zijn in de vorm van angst, woede, frustratie of verdriet.

   Met spiertesten en speciale hulpmiddelen kun je eenvoudig zelf uitmeten welke je nodig hebt. In het kort; je maakt contact met een hulpmiddel via je onderbewustzijn en stelt daar de vragen aan. Klinkt vaag, maar iedereen kan het!

   Randvoorwaarden voor je zelf als tester

   let wel! je maakt hierbij gebruik van de kennis die in het collectieve universum zit via je onderbewustzijn; wees hier absoluut zuinig op en dankbaar voor. Ga deze methoden dan ook alleen maar toepassen als je er tijd voor hebt, dus niet even snel tussendoos. Bewust even rust in je hoofd en dan pas meten; dan krijg je ook eerlijke uitkomsten.

   Zit je niet lekker in je vel, dan kan je zo maar een antwoord krijgen dat niet echt het juiste is. Besef dat en realiseer je dat je daar gehoor aan moet geven.

   Wat ik verder heel belangrijk vind, is dat je heel open minded ermee om moet gaan; stel je vragen zo neutraal mogelijk, want je haalt het antwoord uit je onderbewustzijn. Wanneer je zelf al een oordeel hebt zal deze je onderbewustzijn overschreeuwen. Zonder waardeoordeel en vooroordelen testen is een voorwaarde om de juiste uitkomst te krijgen. Wil je als antwoord een flesje Rose verkopen dan is dat in weze echt mogelijk met je vraagstelling, maar je begrijpt dat je dan niet eerlijk bezig bent.

   Je kunt ook alleen maar goed uitmeten wanneer je zelf goed geaard bent; je test het best wanneer je in Alpha staat bent. Verder is het van belang dat je wel een beetje basiskennis hebt om ook daarna na te kunnen denken over de uitslag.

   Ik ga in dit onderwerp heel even in op:

   • Pendel
   • Biotensor
   • Connectie sensor
   • Spiertesten
   De pendel:

   Een van de simpelste hulpmiddelen die je zelf ook kan maken; simpelweg door bijvoorbeeld een (trouw) ring aan een koortje te hangen! In het kort komt het erop neer dat je een pendel boven een flesje houdt en je vraag stelt aan je pendel; via je onderbewustzijn krijg je het antwoord in de vorm van ja, nee of misschien/geen antwoord. Pendeldiagrammen maken is ook een fijn hulpmiddel.

   Biotensor

   Te vergelijken met een wichelroede; de Biotensor is een metalen staafje aan een handvat. Soms met een bijzonder puntje waar een persoonlijke keuze van af kan hangen. Je Biotensor kan je ook antwoorden geven als ja, nee, misschien/weetniet. Verschil met de pendel is dat het heel persoonlijk is; sommige mensen hebben gewoon een voorkeur voor pendelen en andere voor de biotensor.

   De Connectie-sensor

   Ga je nog een stapje verder dan is de connectie-sensor een mooi hulpmiddel. Wanneer je deze eenmaal goed beheerst heb je meer mogelijkheden dan met een biotensor.  Het mooie van een connectie sensor is zelfs dat je deze ook in kan zetten op “genezen” je kunt specifiek energie blokkades opzoeken in aura, chakra of lichaam en daar dan op dat punt een olie op druppelen. Daarmee kun je ook weer verder zoeken in de hoek van de acupunctuur/acupressuur want als je kijkt wat er met die meridiaan samen hangt kun je naar de oorzaak van de oorzaak en ga je minder werken met symptoom bestrijding. Je kunt echt de diepte in met je onderzoek.

   Spiertesten 

   Vanuit de Kynesiologie kunnen spiertesten ook een fijn hulpmiddel zijn om antwoord te krijgen op je vragen. Verschillende testen zijn dan:

   • Armtest
   • o-ring test
   • vinger test
   • buiktest 

   Er zijn een aantal factoren die verder meespelen als je aan de gang gaat met deze manieren; je neutrale positie, de afstand, oogcontact, Yin-tang, de persoon of dier die je uittesten en zijn/haar staat van zijn, hoe neutraal kan je zijn etc.

   In een workshop van een dagdeel is het al mogelijk dan je de basisvaardigheden aanleert bij het werken met pendel, spiertesten of biotensor.

    

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.