Laat je inspireren in je olie-keuze

Home Forums YL Academy Vuurwerkangst bij dieren Laat je inspireren in je olie-keuze

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3185
  Ellen AngelinoEllen Angelino
  Moderator

   Voor wat betreft de oliën kun je wel zeggen dat de keuze reuze is. Dat maakt het kiezen soms ook lastig. Dit topic is bedoeld als een kleine leidraad en tegelijk ook om eens in een andere richting te zoeken dan je normaal zou doen.

   Er zijn verschillende invalshoeken wanneer je met angst werkt. Je kunt denken vanuit de oorsprong van de olie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kruiden, citrusvruchten en bomen. Bomen staan met hun wortels in de grond en zijn daardoor goed geaard. Door een boomolie m.b.v. de diffuser of een spray door de ruimte te verdelen creëer je een veilig aanvoelende sfeer.
   Zorg wel dat je dier kan kiezen hier wel of geen gebruik van te maken. Pine, Idaho Black Spruce, Cedarwood, Copaiba, Frankincense en Palo Santo zijn enkele voorbeelden van boomoliën. Kruiden zoals Oregano, Thyme, Marjoram, Lavender etc. kunnen een ontspannen lijf en daarmee ontspannen gedrag ondersteunen.
   Citrusvruchten ondersteunen een blij gevoel. Lemon, Orange, Bergamot en Lime kun je daar bijvoorbeeld voor inzetten.

   Verder kun je denken vanuit orgaansystemen. In het kader van angst is de spijsvertering een hele belangrijke. Digize, Ginger en Peppermint zijn daar mooie keuzes voor. Het hormoonstelsel en gedrag zijn ook nauw met elkaar verbonden. Verdiep je eens in Sage, Clary Sage, Geranium of bijvoorbeeld Ylang Ylang. Last but not least… is pijn en ongemak een belangrijke factor bij angst. Een bezoek aan de dierenarts komt bij gezondheid altijd eerst. Maar daarna kun je ook gericht ondersteuning zoeken in de oliën. Denk dan aan Peppermint, Helichrysum, German Chamomile, Lavender en Frankincense.

   Daarnaast zijn er diverse blends (olie-mixen) die weer bovengenoemde groepen samenbrengen. Denk hierbij aan: Joy, Panaway maar bijvoorbeeld ook Thieves die net als White Angelica een teveel aan prikkels buiten de deur kan houden.

   Het mooie is dat er veel keuze is, want ieder individu is anders. Door stap voor stap de werking van de oliën te ontdekken. Kun je mooie resultaten behalen. Dit doe je vooral door het dier zelf te laten kiezen. Ze weten zelf wat ze nodig hebben. Dring een olie dus nooit op. En zorg dat als je de diffuser inzet, dat het dier de ruimte kan verlaten.

   Deze tekst is een bijdrage van: Ellen Angelino ~ Natuurlijk voor Dier en Mens

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.