Konijnen en vuurwerk

Home Forums YL Academy Vuurwerkangst bij dieren Konijnen en vuurwerk

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3001
  Ellen AngelinoEllen Angelino
  Moderator

   Stel je bent een konijn en je woont samen met je konijnenvriendje buiten in een mooi ruim hok met een fijne ren. Maar dan ineens hoor je overal om je heen hard geknal en in het avond donker zie je ook nog eens al die flitsen in de lucht… brrrrr niet fijn!

   Hoe geruststellend is het dan als er een geluiddempende deken over je hok wordt gehangen. Deze zorgt ook gelijk voor minder zicht. Hooi heb je je als het goed is altijd al ruim voldoende tot je beschikking… maar hoe lekker is dan de afleiding met wat wortel en groenvoer daar doorheen gemengd? Ook kan het fijn zijn alsjeblieft hok tijdelijk in een schuur wordt gezet.

   Woon je juist binnen? Misschien wel in de woonkamer? Dan is het fijn als je bijvoorbeeld een schuildoos krijgt. En ook jij als binnenkonijn hebt als het goed is een maatje. En dat hooi wat je jaar rond krijgt, mag ook voor jullie tijdens de vuurwerkperiode en zeker tijdens de jaarwisseling extra verrijkt met lekker groenvoer.

   LET OP: Konijnen zijn erg stressgevoelig. Voer veranderingen stap voor stap door. Begin dus ruim op tijd met de aanpassingen.


   Deze tekst is een bijdrage van: Ellen Angelino ~ Natuurlijk voor Dier en Mens

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.