Check check double check

Home Forums Check check double check

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #2983
  Ellen AngelinoEllen Angelino
  Moderator

   CHECK CHECK DOUBLE CHECK

   Toen Douwe een jaar of vier was, ging ik met hem naar een nieuwe dierenarts. Daar wilden ze ook zijn chipnummer invoeren… alleen had ik het paspoort vergeten. Dus de chipreader erbij gepakt, maar geen chip te vinden.

   Ter plaatse hebben we hem dus opnieuw gechipt en gelijk ook de registratie van de chip geregeld. Want je kunt chippen wat je wilt, maar als je niet registreert heb je er niets aan. En dat niet registreren gebeurt vaker dan je denkt.

   Of wat als je verhuist of een nieuw telefoonnummer krijgt? Juist pas dan ook altijd de chipregistratie aan. Dit gebeurt vaker niet dan wel! In mijn tijd als assistent beheerder bij een dierenasiel kregen we maar wat vaak gevonden honden en katten binnen, waarbij de chipregistratie niet gedaan of niet meer correct was.

   Check dus nog voor Oud & Nieuw of je hond goed gechipt is. Bij de dierenarts kun je de chip uit laten lezen. Dan weet je gelijk dat deze (nog) aanwezig is. Op http://www.chipnummer.nl kun je de registratie nakijken en waar nodig aanpassen.

   Mocht je hond dan ondanks al je voorzorgsmaatregelen ontsnappen met Oud & Nieuw dan ben jij als je hond wordt gevonden goed vind- en bereikbaar.

   P.S. dit geldt ook voor katten!

   Deze tekst is een bijdrage van:
   Ellen Angelino

   http://www.EllenAngelino.nl

   http://www.Facebook.com/EllenAngelinoNatuurlijkVoorDierEnMens

   Bijlagen:
   Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.